Zdravo Dobro | O nama

O nama

Nastanak...

Na obalama Begeja u Velikom Bečkereku, a današnjem Zrenjaninu, najvećem gradu u srpskom delu Banata pre tačno 10 godina u blizini ovog istorijskog grada Dušanka Đukić načinila je prve korake u organskoj proizvodnji voća na plodnoj banatskoj crnici. Svoju ljubav i želju iz detinjstva koju je ponela sa sobom iz rodnog mesta Tomaševca, 2007. realizovala je na površini od 2 ha. Zasnivanjem voćnjaka u kome su danas najzastupljenija jabuka i kajsija, počinje njen novi „organski“ način života. Pored dve osnovne voćne vrste, na manjoj površini svoje mesto u organskom voćnjaku našle su i jagode, višnje, trešnje, šljive, kruške i maline. Organski proizvedenu jabuku pretače u sokove namenje porodici specijalno pakovane u ekološkoj ambalaži od 3 i 5 litara sa slavinom.

Preduzeće „Zdravo dobro“ čiji je vlasnik takođe Dušanka Đukić, bavi se prodajom organskog voća i proizvoda od voća (organski sokovi, jabukovo sirće od organske jabuke ). Naziv preduzeća proističe od stare banatske uzrečice “ta ovo je zdravo dobro” što znači da je vrlo dobro tj. najbolje.
Dušanka Đukić po zanimanju diplomirani inženjer zaštite bilja, organskom proizvodnjom počela je da se bavi 2007. godine na površini od blizu 2 hektara. U njenoj proizvodnji najviše je zastupljena jabuka, a kajsiju gaji na oko 30 ari. Pored navedenih vrsta, Dušankinu voćnu oazu čini i manji zasad maline, nekoliko stabala kruške, dok su jagode posađene između redova u zasadu kajsije.