ProizvodnjaU voćnjaku se primenjuju organski principi uzgoja.Od đubriva se koristi stajnjak, kompost i glisnjak a od preparata za zaštitu bilja , bakar, sumpor , kisele gline , feromoni i drugi preparati koji su na listi Ministarstva poljoprivrede.
Takođe se primenjuju ajurvedski principi uzgoja , zemljište se ne obrađuje , koristi se kompostni čaj i kompost. Po vedskoj poljoprivredi zemljište se ne obrađuje jer se na taj način ne remeti mikoflora zemljišta.Gljive stvaraju mrežu u zemljištu i povezuju sve biljke među sobom.Deluju kao mozak , pamte šta se desilo prošle godine i zašta treba da se pripreme naredne godine. Obradom zemljišta kidamo te veze i razrušavamo inteligenciju zemljišta. Svi organizmi u zemljištu imaju svoju ulogu u ravnoteži prirodnih procesa i zato je važno ne obrađivati ga i ne remetiti tu harmoniju.Biljke osećaju kad im pričate, kad ih dodirujete i kad se brinete o njima.
U voćmjaku je i moj pas , Šarika , koja je prava pametnica , pozira mi kad slikam i čuva voćnjak.Zečevima dozvoljava da jedu jabuke jer joj prave društvo .A tu su i ptice i razni insekti .
Treba da dodjete i da se uverite da vocnjak ima posebnu energiju koja vas smiruje i cini boljim .